Бойко и Борислав Георгиеви на призово II място от международно състезание
 
Ученици от 12а клас от Професионална техническа гимназия "Джон Атанасов"- Кюстендил  заеха IІ-ро място в Международното състезание "Математическо моделиране и проектиране". Състезанието се проведе в Москва от 2-6 май 2010 година.
Отличените ученици са Борислав Василев и Бойко Василев от специалност "Газова техника". Техен ръководител е инж. Венцислав Златков.
 
 Отново ІІ-ро място от международно състезание - Москва 2011

Ивайло Сърбински и Емил Стамболийски 

За да могат научните постижения да облагодетелстват цялото общество, знанието не трябва да остане заключено зад стените на училището или пък в националните граници – то трябва да се движи свободно. Така смятат учениците Ивайло Сърбински, Емил Стамболийски и техният ръководител инж.Венцислав Златков, както и Денис Георгиев с ръководител Румяна Велинова от ПМГ „Проф.Ем.Иванов”. Тяхното първо място за България, завоювано с проекта „Метан станция в гаража” ги изстреля в Москва на международното състезание „Математика и проектиране”. Нашите момчета участваха в направление „Математически модели в реалния живот” и от 34 проекта заеха ІІ-ро място. Всички сме горди, че за втора поредна година наши ученици се връщат със сребро от Русия.

: Москва