ЕНЕРГЕТИКА, ИКОНОМИКА И МАТЕМАТИЧЕСКО МОДЕЛИРАНЕ 
2011 година


 
Нашите  ученици за втора поредна година са най-добрите енергетици в страната
 
 
Млади математици и енергетици от Кюстендил са първенци в Четвъртия национален преглед за млади изследователи „Енергетика и математическо моделиране", организиран съвместно от Овергаз, фондация „Млада България" и Община Ямбол.
Емил Стамболийски и Ивайло Сърбински от ПТГ "Джон Атанасов" и Денис Георгиев от ПМГ "Проф. Ем. Иванов"  спечелиха първа награда в раздела за енергетици с проект на тема "Определяне на стандартния обем на газа в зависимост от налягането и температурата в бутилкова инсталация". Пред журито те представиха презентация и демонстрираха възможностите на изработения от Денис  уеб сайт “Метанстанция у дома – хармония между технологии и природа” (
www.pmgkn.com/gas), в който се извършваха пресмятанията. С тях за Москва ще пътуват и ръководителите им инж. Венцислав Златков и г-жа Румяна Велинова. За втора поредна година представители на техническата гимназия в Кюстендил печелят първа награда в тази дисциплина
Другият екип изцяло от ученици на ПТГ"Джон Атанасов" в състав: Светлин Велинов и Кристиян Михайлов от специалност "Газова техника" с ръководител инж.Йовка Мицова и Константин Коцев от специалност "Компютърна техника и технологии"  с ръководител инж. Парашкева Ангелова се представиха отлично, като заеха 5-то място с проект на тема "Определяне  специфичната топлина на изгаряне и числото на Воббе за природен газ.
 Финалът на състезанието се проведе на 24 февруари в Дома на техниката „Джон Атанасов", Ямбол. Призьорите бяха избрани измежду 30 възпитаници на математически и технически гимназии в Русе, Варна, Димитровград, Петрич, Кюстендил, Благоевград, Разград и София.
 По традиция златните медалисти получиха билети и квоти за участие в международно състезание „Математика и проектиране", което ще се проведе за пети път в началото на месец май в Москва.
 
 
 


За да видите презентацията, кликнете тук

 
 
За да видите програмата за изчисление, кликнете тук
  
 
 
 
 
  


   
 


 
Отново ІІ-ро място от международно състезание

За да могат научните постижения да облагодетелстват цялото общество, знанието не трябва да остане заключено зад стените на училището или пък в националните граници – то трябва да се движи свободно. Така смятат учениците Ивайло Сърбински, Емил Стамболийски и техният ръководител инж.Венцислав Златков, както и Денис Георгиев с ръководител Румяна Велинова от ПМГ „Проф.Ем.Иванов”. Тяхното първо място за България, завоювано с проекта „Метан станция в гаража” ги изстреля в Москва на международното състезание „Математика и проектиране”. Нашите момчета участваха в направление „Математически модели в реалния живот” и от 34 проекта заеха ІІ-ро място. Всички сме горди, че за втора поредна година наши ученици се връщат със сребро от Русия.


 
ЕНЕРГЕТИКА, ИКОНОМИКА И МАТЕМАТИЧЕСКО МОДЕЛИРАНЕ 
2010 година


 
Бойко и Борислав Георгиеви на призово  място от международно състезание през 2010година
 
Ученици от 12а клас от Професионална техническа гимназия "Джон Атанасов"- Кюстендил  заеха IІ-ро място в Международното състезание "Математическо моделиране и проектиране". Състезанието се проведе в Москва от 2-6 май 2010 година.
Отличените ученици са Борислав Василев и Бойко Василев от специалност "Газова техника". Техен ръководител е инж. Венцислав Златков