Поздравителен адрес от Министъра на образованието
 
Участниците в Петата международна научна конференция „Матеметика и проектиране” в Москва и техните ръководители получиха поздравителен адрес от Министъра на образованието Сергей Игнатов. Техният успех  - второто място на такъв престижен международен форум, заслужава признанието, което им беше засвиделствано.  Разработката на Ивайло Сърбински и Емил Стамболийски под ръководсктвото на техния учител инж. Венцислав Златков  е новаторска и се надяваме това да не е последното международно участие с призови места.
 
 


24-ти май

На фона на химна „Върви, народе възродени” учениците Александра от ХІб клас, Слави и Кристиян от IХа клас, поздравиха съучениците си с кратка празничана програма.
По традиция учениците от ПТГ „Джон Атанасов” прославят делото на светите първоапостоли Кирил и Методий и благодарят на своите учители за получените от тях знания.
Директорът на училището, г-жа Нели Петкова награди с грамоти изявили се ученици през учебната година и пожела още по-големи успехи в начинанията.
И както в цялата страна, така и в нашата гимназия, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост си остава запазен за духовността.Бинарен открит урок по история и руски език
 
На 20.05.2011г. в ПТГ ”Джон Атанасов” се проведе бинарен открит урок по история и руски език на тема „Ролята на историческата личност в развитието на държавата и нейната култура у славянските народи”. Урокът бе подготвен от г-жа И. Атанасова - учител по руски език и г-жа О. Васева – учител по история и цивилизация.
         Мероприятието се проведе с учениците от 9а клас, които представиха и презентации за великите славянски владетели – Симеон I Велики, Стефан Дечански и Петър I Велики на три езика – български, руски и сръбски. В края на урока бе проведена викторина с учениците на същата тематика.
         Всички участници бяха оценени за техните постижения в езиковата и историческата култура.
         Урокът бе обсъден от учителския колектив, присъствал на тази изява.
 


 
Випуск  2011 се раздели с училище
В Драматичен театър - Кюстендил на 11 май Випуск 2011 каза довиждане на своето училище. В тържество с много хумор от ученическия живот и благодарствени думи се разделиха дванадесетокласниците и техните учители. От името на всички съученици Тони Кудуски от ХІІ Б клас, в прочувствено слово, с много силни думи, благодари на своите учители.  Директорът на Гимназията инж. Нели Петкова „изнесе своя последен урок – урокът по раздяла”, който завърши с  пожеланието „На добър час” към абитуриентите. 
 
 
 
Не липсваха и традиционните номинации, направени тази година от училищната „Уж Академия”, както за ученици, така и за учители. Ето призовете при учениците:
1.    Номинация „Вечно присъствие” – Калоян от ХІІ Б клас
2.    Номинация „Отличник на випуска” – Даяна от ХІІ Б клас
3.    Номинация „Безследно изчезнал” – Радиан от ХІІ А клас
4.    Номинация „Мистър симпатяга” – Тони от ХІІ Б клас
5.    Номинация „Мис сексапил” –Теодора от ХІІ В клас
6.    Номинация „Кръшна снага” –Георги от ХІІ А клас
7.    Номинация „Дегустатор на випуска” –Михаил от ХІІ В клас
8.    Номинация „Спортист на випуска” – Мартин от ХІІ А клас
9.    Номинация „Без коз –всичко коз” –Анатоли от ХІІ Б клас
10.     Номинация „Мистър мускул” – Богомил от ХІІ А клас
11.     Номинация „Всичко е любов” – Валери от ХІІ В клас
12.     Номинация „Дон Жуан” – Димитър от ХІІ Б клас
Не по-малко атрактивни и забавни бяха призовете и на учителите. Ето как бяха представени те,  след 4 години:
1.    Номинация „Приятелски настроен учител” – Райка Андонова
2.    Номинация „Учител с мнение” – Олга Васева
3.    Номинация „Учител - боец” – Елица Лазарова
4.    Номинация „Забавен учител” – инж. Николай Христов
5.    Номинация „Строг учител” – инж. Венцислав Златков
6.    Номинация „Безпристрастен учител” – Женя Дашева
7.    Номинация „Толерантен учител” – инж. Димитрина Атанасова
8.    Номинация „Усмихнат учител” – Евелина Петрова
9.    Номинация „Стиленен учител” – инж. Даниела Пейчева
10.     Номинация „Учител високо напрежение” – инж. Теодора Никова
Присъдени бяха и 3 специални приза:
1.    Призът „4 години търпение”  беше присъден на четиримата класни ръководители :
ХІІ А клас – инж. Йовка Мицова
ХІІ Б клас  -  инж. Румяна Анева и инж. Николай Христов
ХІІ В клас  - Ирина Атанасова (Кузминова)
2.    Приз за креативност, получи заместник – директорът  инж.  Радина Георгиева
3.    Специалната награда „Най- голям принос за просперитета на училището”,  беше връчена на директора на ПТГ инж. Нели Петкова.
В отговор на дадените престижни отличия от училищната „Уж Академия”,  всеки учител благодари на своите вече бивши ученици.  Директорът инж. Петкова каза, че  просперитетът не би бил възможен без да ги има учениците в гимназията.  Въпреки всичко най-трудно беше на класните ръководители, защото скриха сълзите зад огромните букети, но не можаха напълно да прикрият вълнението от раздялата. И тази година ПТГ преживя наистина едно мило тържество със своите абитуриенти.
    


 
Отново ІІ-ро място от международно състезание

За да могат научните постижения да облагодетелстват цялото общество, знанието не трябва да остане заключено зад стените на училището или пък в националните граници – то трябва да се движи свободно. Така смятат учениците Ивайло Сърбински, Емил Стамболийски и техният ръководител инж.Венцислав Златков, както и Денис Георгиев с ръководител Румяна Велинова от ПМГ „Проф.Ем.Иванов”. Тяхното първо място за България, завоювано с проекта „Метан станция в гаража” ги изстреля в Москва на международното състезание „Математика и проектиране”. Нашите момчета участваха в направление „Математически модели в реалния живот” и от 34 проекта заеха ІІ-ро място. Всички сме горди, че за втора поредна година наши ученици се връщат със сребро от Русия.


 
Четирима зрелостници – студенти в Техническия  университет в Габрово

След  състезанието „Мога и зная как”, проведено съвместно  с „Елимекс” и ТУ-Габрово, четирима наши абитуриенти са вече студенти І-ви курс за предстоящата учебна година.
1.    Мартин Руменов Димитров - с оценка Отличен/5.75/
2.    Симеон Иванов Георгиев - с оценка Отличен/5.50/
3.    Емилиян Евгениев Антонов - с оценка Мн.добър/5.25/
4.    Владислав Ивов Димитров - с оценка Мн.добър/5.00/
Четиримата зрелостници са от 12б клас, специалност „Компютърна техника и технологии” с класен ръководител инж.Румяна Анева.
Пожелаваме им успех!


Мога и зная как” в Технически университет - Габрово

На 30 април 2011г. в Техническия университет – Габрово   се проведе регионален кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как” за   учениците победители на училищните кръгове от десет училища, а именно:  ПТГ „Джон Атанасов”- Кюстендил, ПГЕ “А.С.Попов”- Велико Търново, ПГЕЕ „Н.Й.Вапцаров“ - Благоевград, ПГЕЕ „М.В. Ломоносов” - Горна Оряховица, ПГЕЕ -  Банско, ПГЕХТ  „Проф.Асен Златаров” - Плевен, ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров” - Севлиево, ПГМЕТ - Ловеч, ПГМЕТ - Плевен, ПТГ „Д-р Никола Василиади” - Габрово.
От нашето училище в състезанието участваха следните  ученици от първа възрастова група (9-10 клас):
1.    Роберт Ботюв Христов – 9 а клас
2.    Даниел Зоранов Стаменов – 9 а клас
3.    Данаил Станков Костов – 10 а клас

Състезанието се проведе в две фази – тест, включващ въпроси от учебните предмети „Електротехника” и „Електроника”  за всеки клас и практическа задача – за първа възрастова група „Електронно зарче” .
Всички участници получиха награди и грамоти от фирма „ПАСАТ  ЕЛЕКТРОНИКС”  ООД – гр. Г. Оряховица,които бяха поднесени от инж. Детелина Иванова-мениджър „Обучение и квалификация”към „Елимекс”.
Ние учениците от ПТГ „Джон Атанасов”  сме мотивирани да участваме в подобен тип мероприятия, желанието и интересът ни са огромни. Ще се радваме отново да получим възможност да се включим в подобни по формат състезания за различните специалности в училище.
Ръководството на училището изказва личната си благодарност към фирма „ПАСАТ  ЕЛЕКТРОНИКС”  ООД – гр. Г. Оряховица, в частност към нейния представител инж. Детелина Иванова, за оказаното съдействие по организацията и спонсорството. 
 ЖЕЛЕЗНИ МОМЧЕТА - 2011  
 
На 27-ми април на площад „Велбъжд” се проведе ежегодното състезание „Железни момчета”. Въпреки дъждовното време, силните момчета на ПТГ показаха воля, мускули и спортен хъс.
Денислав Кирилов Грозданов от ХIа клас грабна купата и почетната титла "Желязно момче” за 2011 година. Денислав се пребори в конкуренцията на 54 ученици. Втори се класира  Владислав Ивов Димитров от ХIIб, а трети е Дейвид Бойчев Райчев от ХIа клас. Те бяха най-добри   в дисциплините клякане с щанга, повдигане от лег и премятане на гуми.

"Много съм доволен от победата. Тя се дължи на добрата подготовка, която имам. Тренирам фитнес и бокс. Искам в бъдеще да стана боксьор"- заяви победителят. Той получи купа, медали, атрактивен зеленчуков букет и гиричка от салам и кренвирши.
 Състезанието бе в пет дисциплини – щафетите„Фермерска разходка”и „Докерска стъпка”и индивидуалните: клякане с щанга, повдигане от лег и премятане на гуми. Преодоляла дъжда, публика подкрепяше ентусиазирано участниците в надпреварата. Железните момчетата трябваше да се справят с гуми, тежащи от по 120 кг., както и куфарчета от дърва по 30 кг. всяко. Те носиха и чували пълни с пясък, както и показаха уменията си с щангата.В дисциплината „Докерска стъпка” първи се класира отборът  на 12б клас, а при „Фермерска разходка” -  най-добри са 11а клас.

 
    


Aгенция ,,Енергоконсулт"
 
На 21ви април  в Аулата на Лесотехническия университет град София ученици от ПТГ ,,Джон Атанасов", членове на сформираната от тях енегийна агенция ,,Енергоконсулт", представиха финална презентация.   Тя  отразява  дейностите по разработване  на Енергиен одит на една от сградите на училището  и предложение на мерки за енергийна ефективност.

Енергийна  агенция ,, ЕНЕРГОКОНСУЛТ"  към  ,,Професионална техническа гимназия Джон Атанасов"    е създадена от учениици от 11а,б,в и 12а класове, за участие  в проект "Училища за интелигентно използване на енергията".          

Проектът е финансиран от Програма «Интелигентна Енергия» на Европейския  съюз. Водеща организация е IVN – Холандия.
Дейността и е насочена към  търсене  решение на проблеми с енергийната ефективност при което се развиват умения за мислене в посока устойчиви и екологосъобразни  решения на тема Енергия.

В хода на работата учениците дискутираха по въпросите за спестяване на енергията, за възобновяемите енергийни източници и за други екологични въпроси. И най вече консултираха  клиенти по въпросите за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.
 


ПТГ търси таланти

            На 13 април нашето училище представи своя нов проект  „ПТГ търси таланти”. Възможност за участие имаше всеки желаещ  да се изяви пред публика и да се състезава за приза „Талант на ПТГ”.
            Учениците от ХІб клас – Благомир Панов и Петър Иванов – като сценаристи и ко-водещи на Даяна Деянова от ХІІб клас, чрез атрактивното си присъствие и хумор, създадоха много настроение в цялостния спектакъл. Участниците Емил Караколев от ІХб и Кирил Давидов от ХІа клас - пяха, Дияна Манолова, Ивелина Котева, Мариян Димитров и Слави Мутев от ІХа клас - танцуваха, а Кристиян Методиев и Митко Костадинов от Ха се превъплатиха  в Дон Кихот и Санчо Панса в чудесна пародия,като Станислав Стоянов беше чаровната Дулсинея. Представителна група от ХІІб клас направи спектакъла почти като национален конкурс чрез презентация на участниците, фотоконкурс и видеозаснемането му.
           Накрая демократично сформирано жури от учители, ученици и директор избраха за свой фаворит Емил Караколев от ІХб клас с неговото солово изпълнение и акомпанимент на акордеон на песента „Лиляно моме”. Оказа се, че и вотът на публиката съвпада с този на журито. Всички участници получиха поощрителни награди, а Емил отнесе големите. 
 ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО „МОГА И ЗНАЯ КАК”

На проведеното ученическо състезание по приложна електроника „Мога и зная как” учениците от специалности „Компютърна техника и технологии” и „Микропроцесорна техника” се състезаваха в две възрастови групи /9- 10 клас/, / 11 – 12 клас/ и в два етапа – тест и практическа задача. Отчетоха се резултати не само за качество, но и за време, което направи състезанието и атрактивно.
Победители в I –ва възрастова група са:
1. Даниел Зоранов Стаменов – 9 а клас
2. Роберт Ботюв Христов – 9 а клас
3. Данаил Станков Костов – 10 а клас
Победители във II –ра възрастова група са:
1. Симеон Иванов Георгиев – 12 б клас
2. Милен Валериев Гешев – 11 а клас
3. Мартин Руменов Димитров - 12 б клас
Учениците от 12 клас, чиито резултати се признават като оценка от предварителния изпит по общотехническа подготовка в ТУ – Габрово са:
Мартин Руменов Димитров - Отличен 5,75
Симеон Иванов Георгиев – Отличен 5,50
Емилиян Евгениев Антонов – Много добър 5,25
Владислав Ивов Димитров – Много добър 5,00

 Гости на състезанието бяха инж. Детелина Иванова – мениджър „Обучение и квалификация”към „Елимекс” и инж. Милен Йосифов – развойна дейност във фирмата, Стефка Накова – регионален мениджър, Камелия Николова – консултант магазин Кюстендил.
 

 Важно!     От 14.03. до 25.03.2011 г. започва подаването на заявления за явяване на Държавни зрелостни изпити за всички ученици от 12 клас и за учениците от минали години, които не са се дипломирали.

Състезание “Мога и зная как”   
 

 
На 24.03.2011 год. от 13.30 ч. в ПТГ ще се проведе училищният кръг на състезание “Мога и зная как” по приложна електроника. Състезанието е със статут на предварителен кандидатстудентски изпит по общотехническа подготовка за Технически университет – Габрово.
Състезанието се инициира, организира и финансира от национална компания „ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИКС“ ООД – гр. Горна Оряховица (търговско лого “ЕЛИМЕКС”) със съдействието на МОМН.  
То е първото ученическо състезание в областта на приложната електроника и има за цел да стимулира младото поколение, заедно с учителите им, към творческа изява на знания, умения и компетентности по усвояваните професии. Тази инициатива ще доведе до засилване на мотивацията на ученици и учители за осъществяване на качествено професионално образование и професионална реализация.
Състезанието се провежда в 2 кръга: І – училищен и ІІ – регионален.
Учениците са разделени на две възрастови групи:
І група :IX- Х клас;
ІІ група: ХІ – ХІІ клас;
В състезанието са включени различни по обем и времетраене задачи:
•    решаване на тест, обхващащ учебното съдържание по електротехника и електроника за съответната група;
•     практическа задача, свързана с електрически монтаж на печатна платка по дадена схема.
До практическата част се допускат първите 6 ученици, успешно попълнили теста.
Класираните на първите 3 места от училищния кръг получават право за участие в регионален кръг на състезанието, грамоти и награди, осигурени от „ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИКС“ ООД.
През първия състезателен кръг (училищен) участниците ще бъдат оценявани и класирани от комисия в състав: председател – представител от ЕЛИМЕКС и членове – учители по професионална подготовка от ПТГ и представител от ТУ – Габрово.
В рамките на училищния кръг на състезанието ще се проведе и викторина с награди за учениците от VII и VIII клас от основните училища, които ще получат предметни награди от фирмата–спонсор.
 
Каним всички седмокласници и осмокласници с интереси в областта на техниката.

Очакват ви много емоции, големи изненади и награди.


Наш участник в "Танцувай с мен 3-стаен"
 
Станислав  Стойчев от ХІв клас участва в "Шоуто на Слави" заедно с неговия братовчед Даниел Леков.Танца им "Poppin" бе изпълнен с голяма пластичност и очакваме да се класират за следващия кръг. Двамата са спечелили за кастинга измежду 15 000 изпратени видеозаписи.
Желаем им успех!


Нашите  ученици за втора поредна година са най-добрите енергетици в страната
 
Млади математици и енергетици от Кюстендил са първенци в Четвъртия национален преглед за млади изследователи „Енергетика и математическо моделиране", организиран съвместно от Овергаз, фондация „Млада България" и Община Ямбол.
Емил Стамболийски и Ивайло Сърбински от ПТГ "Джон Атанасов" и Денис Георгиев от ПМГ "Проф. Ем. Иванов"  спечелиха първа награда в раздела за енергетици с проект на тема "Определяне на стандартния обем на газа в зависимост от налягането и температурата в бутилкова инсталация". Пред журито те представиха презентация и демонстрираха възможностите на изработения от Денис  уеб сайт “Метанстанция у дома – хармония между технологии и природа” (
www.pmgkn.com/gas), в който се извършваха пресмятанията. С тях за Москва ще пътуват и ръководителите им инж. Венцислав Златков и г-жа Румяна Велинова. За втора поредна година представители на техническата гимназия в Кюстендил печелят първа награда в тази дисциплина
Другият екип изцяло от ученици на ПТГ"Джон Атанасов" в състав: Светлин Велинов и Кристиян Михайлов от специалност "Газова техника" с ръководител инж.Йовка Мицова и Константин Коцев от специалност "Компютърна техника и технологии"  с ръководител инж. Парашкева Ангелова се представиха отлично, като заеха 5-то място с проект на тема "Определяне  специфичната топлина на изгаряне и числото на Воббе за природен газ.
 Финалът на състезанието се проведе на 24 февруари в Дома на техниката „Джон Атанасов", Ямбол. Призьорите бяха избрани измежду 30 възпитаници на математически и технически гимназии в Русе, Варна, Димитровград, Петрич, Кюстендил, Благоевград, Разград и София.
 По традиция златните медалисти получиха билети и квоти за участие в международно състезание „Математика и проектиране", което ще се проведе за пети път в началото на месец май в Москва.
 
 


Партньори сме  в проект "Училища за интелигентно използване на енергията"
финансиран от
Програма  "Интелигентна Енергия Европа" на Европейския Съюз
 
В рамките на проекта, 16 ученика от ПТГ” Джон Атанасов” сформираха училищен екип за енергиен мениджмънт  “Енергоконсулт ПТГ”.
Използвайки интернет, публикации в литературата и контакти с истински експерти, те ще търсят решение на проблеми свързани с енергийната
ефективност, работейки по реални задачи и с реални клиенти.
Младите мениджъри от училището подписаха договор с ръководството на
ПТГ”Джон Атанасов” за извършване на  енергийно обследване на училищна сграда, находяща се на адрес: гр. Кюстендил, ул. Бенковски № 2
    Задачите, по които ще трябва да работи енергийната агенция са:    
1. Установяване на енергийните характеристики при съществуващото състояние на
сградата.
2.  Изготвяне на предварителна оценка на потенциала за  икономия  на  енергия.
3. Разработване на пакет от
енергоспестяващи мерки със съответния технико-икономически и екологичен анализ на вариантни решения.
4. Изготвяне на доклад за
резултатите.

Пожелаваме на всички участници  успешна и ползотворна работа!


 
ПТГ”Джон Атанасов” -  участник в проекта Promoting Social Skills съвместно с училища от още четири европейски държави

    През октомври 2009 година стартира проектът Promoting Social Skills („Промотиране на социални умения”), финансиран от ЕС в рамките на програма за обучение за цял живот – секторна програма Коменски. ПТГ ”Джон Атанасов”е партньор съвместно с ПГИМ ”Й. Захариев”  за България и училища в Италия, Дания, Полша и Обединеното кралство - общо 5 европейски страни.
    Ученици от ХІ и ХІІ клас на ПТГ ”Джон Атанасов”, под
ръководството на консултантите Райка Андонова и Дидияна Миланова, взеха участие в изпълнението на уроците по проекта Promoting Social Skills. В рамките на два месеца съвместната работа на ученици и ръководители беше атрактивна и забавна задача. 
 


Два отбора от специалност "Газова техника" се класираха за регионалния кръг на националното състезание "Най-добър  газов техник"
 
За шеста поредна година  се провежда Националния учебно-професионален конкурс за най-добър газов техник, организиран от Овергаз и Министерство на образованието, младежта и науката. Първият кръг се проведе онлайн, като учениците попълваха тест за проверка на техните знания по изучаваната специалност. Класирани бяха два отбора за участие в регионалния кръг, който ще се проведе на 11.04.2011год. в град София.
 


Второ място по баскетбол и трето по футбол завоюваха нашите спортисти
 
 Продължава добрата спортна традиция, отборите на ПТГ"Джон Атанасов" да заемат призови места в организираните общински ученически игри. Отбора по баскетбол зае второ място, като победи отборите на ПМГ"Проф.Ем. Иванов" и ПГТ"Н. Вапцаров". Отбора по футбол преодоля  състава на ПГДГС"Г.Раковски" и ПМГ"Проф.Ем. Иванов".
 


Бинарен урок по"Eлектрически инсталации в сгради" и "Програмни продукти"
 
 На 24.01.2011г. в ПТГ "Джон Атанасов"  се проведе бинарен урок с учениците от ХIв клас, специалност "Електрически инсталации" с учители инж.Димитрина Атанасова и инж.Парашкева Ангелова. Обобщаващия урок включваше създаване на електрическа схема по задание, изчертаването и с програмен продукт AutoCAD , търсене  информация за необходимите материали и отговаряне на поставени въпроси.
 
 


Класирани проекти за финален кръг
 
Два екипа от ПТГ "Джон Атанасов" участваха в  Националения преглед за млади изследователи "Енергетика, икономика и математическо моделиране" през месец декември. И двата екипа са класирани за участие във финалния кръг, който ще се проведе през месец февруари в град Ямбол.

ПРОЕКТ:  „Определяне на специфичната топлина на изгаряне /калоричност на природен газ и числото на Воббе”
АВТОРСКИ ЕКИП :
Константин Каменов Коцев – спец.”Компютърна техника и технологии”
Светлин Пламенов Велинов –
спец.”Газова техника”
Кристиян Михайлов Михайлов – спец.”Газова техника”

ПРОЕКТ:  "Определяне стандартния обем на газа в зависимост от налягането и температурата в бутилковата инсталация"
АВТОРСКИ ЕКИП:
Емил Руменов Стамболийск
и – спец.”Газова техника”
Ивайло  Георгиев Сърбински – спец.”Газова техника”
Денис Георгиев Георгиев  -  ПМГ "Проф.Емануил Иванов"
 


Венко Андонов извади кръста от река Банщица в Кюстендил
 На Йордановден Венко Андонов  ученик в 11в клас извади кръста от река Банщица в Кюстендил. Венко успя да изпревари други 7 младежи.На хвърлянето на кръста на Железния мост присъстваха над 1 000 души. Андонов участва в традицията за първи път.
"Имах голямо желание да го направя. Не усещах студа на водата. На кюстендилци пожелавам да ни се оправи града и всички да са живи и здрави. За себе си желая здраве и любов", заяви Венко Андонов.
"Това е берекет за нашия град, поличба за всички, че ще имат здраве, радост и щастие. Нека е благословен този ден!", каза архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия Венцислав Шияков.
Традицията започна с шествие от храм "Св.Успение Богородично".
 
 
Венко скочи в студените води.
Път с ръцете си проби.
Кръста празничен ловко хвана
и на нашето училище ще служи за похвала,
че много здраве и добри поличби туй вещае
и късмет  ще завещае,
и на всички ученици и колеги
през Новата година - успехи големи!
 
 
 
 


 
Александър Янев със сребърен медал от републиканско по бокс

Сребърен медал от Купа България за юноши спечели боксьорът Александър Янев от 10а клас.Ученикът тренира  в клуб "Осогово" със старши треньор Емил Илиев. Загуби с 1:0 точки в категория + 86 кг, в оспорван финал от представителя на ЦСКА. Александър Янев е сребърен медалист от Купа България и през 2009 година.

Вторият състезател на боксов клуб "Осогово"- Красимир Илиев от ПГТ"Н.Вапцаров" се класира на 5- то място в категория 54кг, като треньора му коментира, че само лошия жребии го е лишил от медал.

Домакин на Купа България за юноши бе Благоевград. В турнирът участваха 102- ма боксьори от 35 клуба от цялата страна.


 
Създаване на учебно-тренировъчна фирма с участието на наши ученици, Овергаз и други  училища от страната
 
 
Ученици от специалност „Газова техника" и още 4   паралелки от страната,  в съвместен проект с помощта на Овергаз ще създадат  учебно-тренировъчна фирма . Те ще участват във виртуалната мрежа на Националния център на учебно-тренировъчните фирми към Министерство на образованието, младежта и науката, в която до момента работят 300 учебни предприятия.

 Овергаз осигурява на младите предприемачи нужната информация за всичко, свързано с газификацията на клиенти - от регистрацията на газовото дружество и началния проект, до документите за включване на нов потребител и съвети как да се използва енергията рационално и ефективно.

 Работниците във виртуалните фирми - ученици от 9-ти до 12-ти клас на петте Професионални технически гимназии  - Ямбол, Попово, Кюстендил, Стара Загора и Русе - ще бъдат внимателно подбрани чрез конкурс, който ще се проведе в учебните заведения до края на годината. Журито е съставено от водещи преподаватели в газовите паралелки.

 В началото на 2011 година сформираните учебни екипи ще могат да регистрират фирмите си в Националната мрежа на Тренировъчните предприятия /ТП/, преди да излязат на виртуалния пазар, където ще предлагат своите продукти и услуги.

 Овергаз, в ролята си на партньор на Мрежата на българските
тренировъчни предприятия, ще финансира участието на най-добре представилата се газова компания на Панаира на учебно-тренировъчните фирми, който се провежда всяка година в Пловдив.
 


Международен ден за борба с тютюнопушенето
 
Даяна и Емилиян – ученици от ХІІб клас, активисти на БМЧК проведоха акция по събиране на цигари в Международния ден за борба с тютюнопушенето. Цигарите, събрани от активистите от всички Кюстендилски училища ще бъдат демонстративно унищожени в 19,00h пред арката в центъра на града. Тютюнът от унищожените цигари ще бъде поставен в саксия, в която ще се посади растение. Целта е да се установи колко е вредно влиянието на тютюнопушенето върху живите организми.
 
 


 
Спортен празник между ПТГ „ Джон Атанасов” и ПГТ „Никола Вапцаров”
 
На 29.10.2010г. на стадион „Осогово” в Кюстендил се проведоха състезания между отборите на двете училища. Резултатът от отделните турнири е :
          
- футбол :  ПТГ 2 :  1 ПГТ
 
           - баскетбол : ПТГ 63 :  77 ПГТ
         - тенис на маса : ПТГ 3 :  4 ПГТ
Наградите за победителите бяха вкусни торти, изработени от учениците на гимназията по туризъм.
 
 


 
1-ви ноември ден на народните будители
 
Тържествено бе отбелязан  Деня на народните будители  на 28.10.2010г. в киносалона на училището. Поздрав към всички присъстващи отправиха ученици от единадесетите класове.


 
Любимите песни на 15-годишните от ПТГ "Джон Атанасов"
 
Дарик радио-Кюстендил стана на 15 години и "техните набори" - 15-годишните тийнейджъри  дадоха свойте предпочитания за любимо  парче по ефира на Дарик
Любимата песен на 9 "а" клас е "Една българска роза" на Паша Христова. "Избрахме я защото в нея се пее за България и е патриотична. Бяхме напълно единодушни", заявиха момчетата от класа.
Техните съученици от 9 "б" клас избраха песента на Bon Jovi- "It`s my life".
 
  
 
Всеки клас гласува, всяко училище гласува и накрая - Дарик-Кюстендил избира Хитът на 15-годишните.


 
 107 години от рождението на Джон Атанасов
 
На 04.10.2010г. от 10,30 часа  ще се проведе спортен празник - посветен на Джон Атанасов. Ученици, учители и служители ще осъществят поход до местността "Хисарлъка".