Ученически практики
47 ученици от различни специалности работиха  по проект "Ученически практики". Те получиха сертификати от   Николай  Христов - директор на ПТГ "Джон Атанасов". Проекта се финансира от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от  Европейския социален фонд на  Европейския съюз.
   


ВИПУСК  2013
 
 


  
На 18 май на стадион „Осогово” се проведе ежегодното състезание „Железни момчета”.  Силните момчета на ПТГ показаха воля, мускули и спортен хъс. Най-добрия  в надпреварата се оказа Кристиян Йорданов Кирилов от 9а клас. Той спечели  приза Желязно моммче - 2013 година.
 
  
       
  


 
 
На 24.04.2013год. отбелязахме рождената дата на нашето училището. Празникът бе под надслов "Аз обичам ПТГ". Специални гости  бяха танцьори от Сърбия, гимнастичките Елена и Василена и танцьори от "Велбъжд ", които със своите изпълнения допринесоха за доброто настоение на празника. В танцовата формация  "Културен център - Босилеград" участват и нашите ученици Милан Ангелов от Ха клас и Милош от ІХа клас.
 
 
 
 


Илиян Стипцарски и Красимир Богомилов стипендианти на  "ЧЕЗ България"
 
          Компанията  предостави  две месечни стипендии за двамата ученици, които участваха в конкурс  за есе на тема: "Как новите технологии измениха облика на електроенергетиката през последните 10 години"
Стипендиите са за втория срок на учебната 2012-2013 год. Илиян и Красимир  са ученици от 12- ти  клас в ПТГ”Джон Атанасов” , специалност „Компютърна техника и технологии”.

     


 
 Трето място за Роберт и Денис
 
               На 21.03.2012 г. в Пловдив учениците Роберт  Христов и Денис  Бързачки от  11а клас специалност „Компютърна техника и технологии” с ръководител инж. Мариола Попова участвaха   в  Регионалния кръг на Национално състезание по приложна електроника "Мога и зная как” в гр. в Пловдив и се класираха на III място. Състезанието се проведе в  сградата на Технически университет - филиал Пловдив под егидата на МОМН, със съдействието на търговска верига „Елимекс” – гр. Горна Оряховица и с подкрепата на РИО – Пловдив. Журито бе  в състав: председател – инж. Детелина Иванова – мениджър обучение и квалификация във фирма „Елимекс”, членове – доц. Иван Костов – ръководител катедра „Системи за управление” към Техническия университет, инж. Румен Радев – старши експерт по професионално образование към РИО -Пловдив.


Кюстендилска пролет
Диана Манолова е втора подгласничка на мис Кюстендилска пролет.
 
 
 
 
"Успех"
 
 
 
 
 
 


 
Стартира проект "Ученически практики"
            На 04.03.2013г. ученици от ПТГ "Джон Атанасов" започнаха работа по проект "Ученически практики" във фирмите партньори "ТОРГОТЕРМ" АД, "ЕЛПРОМ ТРАФО" СН, "КЕМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС БЪЛГАРИЯ" ЕАД и "ОВЕРГАЗ ЗАПАД" АД.  Учениците се запознаха с организацията  и дейността на фирмата-партньор в която ще провеждат своята практика. 


 
Oткрит урок на Microsoft - BG
 
       На 22.02.2013г. ученици от клуб "Децата на 21 век" и техни съученици от специалност "Компютърна техника и технологии" участваха в Открит урок на Майкрософт България. Там се запознаха с историята на фирмата, нейната структура и тенденциите за развитие. Във втората част учениците се забавляваха от сърце с възможностите на новите технологии.
        Клуб "Децата на 21 век"
с  ръководител инж.Румяна Анева
 
 


На трето място сме по футбол
         На общинските ученически игри по футбол за ученици 8-10 клас нашият отбор се класира на трето място. На първо място е  ПМГ "Проф. Емануил Иванов", а на второ Професионалната гимназия по туризъм "Н.Й.Вапцаров". След нас на четвърто място е ПГИМ "Йордан Захариев", петото  е за ЕГ "Д-р Петър Берон", а шестото място остана за отбора на ІV-то ОУ "Иван Вазов".
Браво момчета!
Отборът е  в състав:
Златомир Зафиров
Любослав Захариев
Ивислав Иванов
Кристиян Минчов
Красимир Костадинов
ДрагославДраганов
Стойне Владимиров
Милош Йорданов
Марио Миланов
 


 
 Мога и зная как
       На 06.02.2013 г. в ПТГ „Джон Атанасов” – гр. Кюстендил, се проведе училищния кръг на Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”. На теоретичния тест се явиха 20 ученици в две възрастови групи /9-10 клас и 11-12 клас/.
       На състезанието присъстваха:
    - представители на Национална компания „Пасат Електроникс” – ООД гр. Горна Оряховица /търговско лого „Елимекс”/;
       -
инж. Силвия Тонева -представител на РИО – гр. Кюстендил;
       - инж.Даниела Пейчева кариерен консултант от център за кариерно ориентиране към област Кюстендил;
       - ученици от осми клас от  VII ОУ  с класен ръководител г-жа Антова;
       - ученици,  учители и служители от  ПТГ.
      Първите 6 ученици от всяка възрастова група продължиха във втория етап на състезанието – практическата задача.
      Kласиране на участниците:
           1-ва група – 9-10 клас:
                           1-во място – Лъчезар Райчов Живков
                           2-ро място – Милан Слободанов Ангелов
                           3-то място – Мартин Методиев Георгиев
           2-ра възрастова група – 11-12 клас:
                           1-во място – Денис Емилиянов Бързачки
                           2-ро място – Робърт Ботюв Христов
                           3- то място – Даниел Зоранов Стаменов
       Наградите бяха  осигурени от „Елимекс”.
 
 
 


 


Училището ни стана достъпно за хора с увреждания
Изграждане на достъпна архитектурна среда в ПТГ "  Джон Атанасов" гр. Кюстендил. Проекта включва доставка и монтаж на 1 бр. стълбищен платформен подемник за хора с увреждания, за достъп до втори етаж на сградата от типа V64.
 
                                                                


 ЧЕЗ ще даде стипендии на двама ученици от ПТГ "Джон Атанасов"
публикувано вДарик- Кюстендил
          "ЧЕЗ България" започва да изпълнява стипендиантска програма в пет средни професионални гимназии в Западна България, една от които е Професионалната техническа гимназия "Джон Атанасов" в Кюстендил. Компанията ще предостави по две месечни стипендии за двама ученици от 12- ти клас, през втория срок на учебната    2012-2013 г.
        В кампанията на ЧЕЗ- „Подкрепа на средното професионално образование" са включени видинската Професионална гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров", Професионалната гимназия по механоелектротехника в град Ловеч, плевенската Професионална гимназия по механоелектротехника, Професионалната гимназия по механоелектротехника „Христо Смирненски" в град Кнежа и Професионална техническа гимназия „Джон Атанасов" от Кюстендил.
         Стипендиантите ще бъдат избирани с конкурс, на който ще представят свое есе. Темата на заданието е съобразена с направлението на съответната професионална гимназия (техническо или икономическо). Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в началото на март тази година. Срокът за предаване на конкурсните работи е 17- ти февруари.
        „В годините на прехода много млади хора напуснаха България, защото не виждаха перспективи за професионално развитие. С нашата кампания за подкрепа на средното професионално образование ние показваме, че ситуацията вече е различна. Това е инициатива, от която всички печелят - не само младите хора, но и нашите компания, тъй като на най-талантливите бъдещи професионалисти ще бъдат предоставени и възможности за работа в структурите на ЧЕЗ в България", каза Петър Баран - главен оперативен директор на „ЧЕЗ България".


Марио Миланов със сребърен медал
 
На държавния шампионат по класическа борба – кадети, който се проведе на 14.11.2012 г. - гр. Самоков, Марио Миланов от Хб клас спечели ІІ място с три победи и една загуба. Марио тренира в клуб "Васил и Георги Илиеви" с личен треньор Димчо Загоров от една година, а вече е в призовите места на този шампионат.
Честито Марио!
    


Спортен празник
На 31 октомври 2012 спортувахме.........
 
 
 


Поход на учениците на ПТГ до местноста "Хисарлъка" по повод 109 години от рождението на Джон Атанасов

Днес - 4 октомври, се навършват 109 години от рождението на Джон Атанасов. Роден през 1903 година, той е първото от 10-те деца в семейството на българин емигрант от ямболското село Бояджик. През декември 1939 г. заедно със своя сътрудник Клифърд Бери създава прототипа на първата електронноизчислителна машина (ЕИМ), напълно завършена през 1942 г. и наречена ABC (Atanasoff-Berry Computer).

 


Откриване на новата учебна година
 Тържеството по случай откриването на учебната година ще започне в 9,00 часа в двора на училището.
За присъстващите е подготвена програма  с участието на ученици от ПТГ"Джон Атанасов".

Гости на тържеството са представители на Община Кюстендил, РИО на МОМН, представители на базови предприятия, бивши учители, родители и близки на учениците.

 


 
Сергей Игнатов: България е абсолютен лидер в образованието!
Публикувана на: 06.08.2012
 

Качеството на българското образование е на много високо ниво, смята образователния министър Сергей Игнатов. Той беше гост на "Здравей България" по Нова ТВ.

"Ние станахме абсолютен лидер в образованието в региона. И направихме това в условията на криза", обобщи проф. Игнатов.
 (виж повече по темата тук)

"Българското образование е свикнало да бъде охулвано, но да не забравяме, че всички ние сме плод на това образование, каза още Сергей Игнатов и призова за проблемите да бъдат обвинявани виновните за тях, включително и самите министри, но не и образованието като цяло.