Седмица на отворените врати 

  

СТАНАЛАТА ВЕЧЕ ТРАДИЦИОННА ИНИЦИАТИВА „СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ“ СЕ ПРОВЕДЕ В ПЕРИОДА 12-20.05.2014Г. УЧЕНИЦИ ОТ ОСНОВНИТЕ УЧИЛИЩА ИМАХА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ РЕЩНАТ ОТБЛИЗО С ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ  В ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ, ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ СЪС СИСТЕМАТА НА ОБУЧЕНИЕ И УСЛОВИЯТА В УЧИЛИЩЕТО.

ГОСТИТЕ НА УЧИЛИЩНОТО  МЕРОПРИЯТИЕ  ПРОЯВИХА ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ   ИЗЛОЖБАТА С МАКЕТИ НА РАЗЛИЧНИ ТЕХНИЧЕСКИ ИЗДЕЛИЯ, ИНСТАЛАЦИИ И ЕЛ.ТАБЛА, ИЗРАБОТЕНИ ОТ УЧЕНИЦИТЕ НА ПТГ“ДЖОН АТАНАСОВ“ В ЧАСОВЕТЕ ПО УЧЕБНА ПРАКТИКА. 

 

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ!

 
 


 

ВИПУСК 2014

 
 Честито завършване на всички  ученици от ХІІа и ХІІб клас!
 Весел абитуриентски бал! 


 

РАБОТИТЕ ПО ПРОФЕСИЯ, ЗА КОЯТО НЯМАТЕ ТАПИЯ?

ВАЛИДИРАЙТЕ УМЕНИЯТА СИ

 


Железни момчета - 2014

  

„Наука и образование за културен растеж" в Кюстендил

 

Информационна кампания за представяне на новата Оперативна програма „Наука и образование за културен растеж" (2014-2020) се проведе в читалище „Братство 1869"- Кюстендил. Официален гост бе зам.- министърът на образованието и науката Иван Кръстев.
„Участваха директори на училища и детски градини, експерти от Регионалния инспекторат по образованието, представители на областни и общински структури, и НПО. Най- вероятно програмата ще стартира в края на годината, като средства в нея ще бъдат с 100 млн. лв. повече, в сравнение с досегашния програмен период", каза председателят на ОС Иван Андонов. ОП „Наука и образование за културен растеж" ще замести досега действащата ОП „Развитие на човешките ресурси".
Организатори на инициативата са Министерство на Образованието и науката и Регионален инспекторат по образованието - Кюстендил. Програмата бе представена от Иван Модев - директор на Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми" към Министерство на образованието и науката и зам.- директорът Стоян Цонев.
„Програмата ще финансира проекти за оборудване на кабинети, физкултурни салони, за назначаване на помощник- учители, за извънкласни форми на образование. Надявам се да подобрим резултатите от предишния програмен период. В Кюстендилска област са усвоени над 2 млн. лв.", заключи председателят на ОС и читалище „Братство" Иван Андонов. 

 Състезание   „Мога и зная как” 

                       На 22.01.2014 г. в ПТГ „Джон Атанасов”, се проведе училищния кръг на Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”  със съдействието на фирма „Елимекс” – гр. Горна Оряховица. Състезанието включваше теоретичен тест и практическа задача за изработка на електронно устройство. На теоретичния тест се явиха 21 ученици oт специалност "Компютърна техника и технологии", разделени в две възрастови групи /9-10 клас и 11-12 клас/

12 ученици продължиха във втория етап на състезанието – практическата задача. 
Kласиране на участниците:
         I-ва възрастова група – 9-10 клас:
                1-во място – Марио Василев Василев
                2-ро място – Давид Веселинов Ветов
                3-то място – Лъчезар Райчов Живков
         II-ра възрастова група – 11-12 клас:
                1-во място – Диана Тодорова Манолова 
                2-ро място – Милан СлободановАнгелов
                3- то място – Кирил Валериев Василев
Учениците получиха награди  осигурени от фирма „Елимекс”.   
 


 
Ученици от ПТГ "Джон Атанасов" в топ 10 по "Информационна сигурност"
 

Ученици от 11 и 12 клас на ПТГ "Джон Атанасов" взеха призови места в националното състезание по информационна сигурност. То бе организирано от Университета по библиотекознание и информационни технологии /Уни БИТ/, в рамките на българо - сръбски европейски проект. В състезанието участваха 165 ученика от 8 училища.

Учениците, които достойно представиха себе си и училището, и заеха място в челната десетка в национален мащаб са: Владислав Димитров  от XIб клас - 7-мо място и Денислав Кирилов от ХІІа клас - 10-то място.

Това представяне им предоставя възможността да бъдат приети без конкурсен изпит във всички специалности на университета, в т. ч. и в най-предпочитаната на Уни Бит - "Информационна сигурност". Освен двамата призьори, още шестима ученика от гимназията получиха сертификати за добро представяне.

На 21.12.2013г. – .Зам.деканa на Факултета по информационни науки на УниБИТ, проф. Владимир Йоцов награди лично изявилите се ученици в сградата на ПТГ"Джон Атанасов" - гр.Кюстендил.

 
   
 
               
 


 Стани стипендиант на ЧЕЗ

Емил Симеонов Караколев и Ивайло Милчов Манчев – ученици от 12 клас, специалност: „Електрически инсталации“ в ПТГ“Джон Атанасов“ гр.Кюстендил,  се класираха за участие в регионалния кръг на националното състезание „“. 

Нашите ученици достойно представиха себе си и училището, като Емил Караколев постигна 5-ти по ред резултат сред общо 97 ученици от 14 технически гимназии на територията на Западна България. 

Официален страт на училищния кръг на състезанието, което се проведе  на 12.12.2013 г., даде г-н Огнян Кузманов – ръководител направление „Отчитане на данните – София област и Плевен“ в „ЧЕЗ Разпределение – България“АД – бивш възпитаник на нашата гимназия. 

 

     
 


Васил Петков спечели конкурса "Менхънт България Модел 2013"

 

Васил Петков спечели конкурса "Менхънт България Модел 2013" и ще представя България на World top models в Германия. Васко завърши нашата гимназия - випуск 2011, специалност "Електродомакинска техника". Амбицията му е да учи актьорско майсторство в НАТФИЗ. Поддържа перфектната си форма със стрийт фитнес и downhill. Васил Петков има само две излизания на модния подиум, но на едно от тях е забелязан от новия си мениджър Ирина Папазова от агенция Интерсаунд и е поканен да участва в конкурса "Менхънт България Модел 2013".

 

 

"Конкуренцията не беше слаба, имаше момчета с хубава визия и физика, но някои бяха много притеснени, а аз не бях. Когато стъпваш като победител, вероятността да станеш победител се увеличава. Важни са физиката, излъчването и лицето. Конкурса бе в 3 тура. Единият с дънки- голи до кръста, по бански и в официални костюми. В журито бяха миналогодишните победители от Менхънт, един от най- известните бе Мариян Кюрпанов, Ники Илиев, актьори от сериала "Под прикритие" и др.", разказа пред Дарик Васил Петков. / Снимки Хай Лайф /

 

 "Последните два дни от подготовката за конкурса, може би бях спал само 2 часа и почти не бях ял. Изисква се труд, безсънни нощи. Знам, че няма да е лесно, но си поставям цели, които са постижими и работя за реализацията им", допълни "Менхънт България Модел 2013". 

Посещение на Технически университет гр.София по проект "УСПЕХ"

 

 

 

На 21.11.13г.,  ученици и учители  от ПТГ "Джон Атанасов" , участващи в  клубовете „Направи си сам“, Деца на 21 век“ и „Фотомания“, посетиха ТУ-София, в рамките на специално организиран за нас  "Ден на отворените врати“. Основната цел на събитието бе популяризирането на високата технологичност на оборудването, възможностите за обучение и перспективи за развитие на инженерните специалности.   

В рамките на информационният ден, посетихме  лабораториите  по "Компютърни технологии в системите за управление", "Промишлени роботи и роботизирани технологични модули", "Възобновяеми източници на енергия", "Оптични комуникационни системи".
 
 Много приятни емоции предизвика срещата ни със заместник декана на „Факултет по телекомуникации“ - доц.д-р инж.Калин Димитров бивш възпитаник на  нашето училище.
 
 
           


 Години наред без волейболен отбор
Тази година ПТГ „Джон Атанасов“ взе участие в  първенство по волейбол, организирано между училищата на град Кюстендил. Отбора е факт благодарение на  инициативата на учениците, които формираха волейболния отбор, намериха зала и съоръжения за провеждане на тренировките. Съдействие им оказа и директора на училището Николай Христов. Новосформирания отбор бе равностоен противник в мачовете. Състезателите играха с голям хъс и макар, че не постигнаха големи успехи, участието им на първенството е голямо постижение за училището и за самите тях.
Изготвил: Милан Ангелов
 Състав на отбора
1.Давид Ветов 
 
2.Лъчезар Костадинов 
3.Стойне Владимиров 
4.Милош Йорданов 
5.Мартин Стойнев 
6.Едуард Китанов
7.Кристиян Йорданов 
8.Емилиян Eмилов 
9.Владислав Колибарски 
10.Любослав Захариев
11.Милан Ангелов – капитан на отбора
 
 


 
  1 декември - Световен ден за борба срещу ХИВ/СПИН

 

Борбата срещу СПИН се води вече 30 години, а в България основната цел е да се гарантира безопасност при кръвопреливането, както и лечение и профилактика.

По данни на Националната програма за превенция и контрол на ХИВ/СПИН към Министерството на здравеопазването към 22 ноември 2013 г. общият брой на официално регистрираните в страната лица, живеещи с ХИВ/СПИН, е 1811. От новорегистрираните лица 150 са мъже и 31 - жени.

 

                                                                                                                        Инвестиция в бъдещето 
21 млн. лв от Бюджета за образование са за интернет и компютри
Публикувана на: 28.11.2013      http://www.teacher.bg/Article/Details/40079
В Бюджета за образование за следващата година има заложени 21 млн. лева за Интернет и компютри в българските училища. Това обяви днес в Божурище министърът на образованието проф. Анелия Клисарова.
С тези пари училищата ще могат да закупуват и образователен софтуер какъвто е иновативната програма "Джъмпидо". Продуктът е българска разработка и помага на децата се учат да смятат чрез игра. Училището в Божурище е едно от учебните заведения, за които цената на програмата не е разход, а инвестиция в бъдещето.
 
"Не ме навиваха много в интерес на истината. Качеството на образованието не струва 1000 лева, то струва много повече и това децата да се чувстват добре в класната стая струва много повече", подчерта Мая Карамфилова, директор на училище "Летец Христо Топракчиев", Божурище, пред камерите на БНТ.
 
 
"Знаете, че в Закона за средното образование ще бъде обърнато внимание вече на електронните учебници, на дневниците, бележниците, трябва да вървим с новите технологии, няма как", изтъкна проф. Анелия Клисарова.
 


 
Проект "Успех" стартира
 

В седмицата от 04.11.2013 г. стартираха занятията в десетте клуба  по проект "УСПЕХ"  на ПТГ "Джон Атанасов" за учебната 2013 - 2014 година. 

 

Успех в "УСПЕХ" през новата учебна година!

  

 

1-ви ноември - ден на народните будители

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

  

 

Спортен празник


На 30.10.2013г. на стадион "Осогово" мериха сили нашите момчета с тези на ПГТ "Н.Вапцаров и ПГЛП "Владимир Димитров - Майстора". В срещата по футбол играта на отботите бе равностойна, но накрая  все пак победи  отбора на ПГТ "Н.Вапцаров". При тенис на маса отбора на нашето училище води в класацията.

 

Накрая победители и победени изядоха заедно вкусните  торти, приготвени от ПГТ "Н.Вапцаров" 

 

 Views   Views   Views   Views 
110 години от рождението на Джон Атанасов
 
По този повод на 04.10.2013г. от 10,30 часа  ще се проведе 
поход до местността "Хисарлъка". 
 
 


Откриване на новата учебна година - 16.09.2013 година