Деца от ПТГ "Джон Атанасов" почетоха Ботев пред паметника на Ильо Войвода
 
Ученици от Професионалната техническа гимназия почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България революционери. Те поднесоха цветя пред паметника на Ильо Войвода в Кюстендил. Организацията бе на община Кюстендил и отдел "Култура и духовно развитие", които бяха осигурили по цвете за всеки ученик.
 
Деца от ПТГ "Джон Атанасов" почетоха Ботев пред паметника на Ильо Войвода. Единици спряха своя ход в 12 ч.
 
Учениците от 9- ти и 11- ти клас на гимназия "Джон Атанасов" запазиха и минута мълчание пред паметника на един от освободителите на Кюстендил от Османско робство.
"Ботев е един от най- видите революционери, загинал на връх Околчица, след сражение с турска потеря. Ние трябва да се гордеем с него. Според мен, при звука на сирените, почти никой няма да спре, защото много малко хора помнят делото на Ботев и другите революционери", коментира деветокласничка от ПТГ "Джон Атанасов".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Стремим се да запазим българското в тях. В часовете на класния ръководител говорим за революционерите. Преподавателите по история и философия също го правят. В училище има много портрети на хората дали живота си за България", допълни преподавателката, която водеше учениците.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 Честит празник!!!
Нека бъдем горди българи!
Много здраве, успехи и щастие на всички ученици, учители,просветни дейци!
 
 
 https://www.youtube.com/watch?v=Ub48DodhdVU&feature=youtu.be
 


 
 

ЖЕЛЕЗНИ МОМЧЕТА - 2015
 
На 24 април в ПТГ "Джон Атанасов" се проведе ежегодното състезание „Железни момчета”.  Силните момчета на ПТГ показаха воля, мускули и спортен хъс. Най-добрия  в надпреварата се оказа Светослав Владимиров Василев от ХІа клас. Той спечели  приза Желязно моммче - 2015 година.
 
 
 
 
  


 
СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ
 
В дните от 27-ми  до 30-ти април в ПТГ „Джон Атанасов“ ще се проведе седмица на отворени врати. Каним желаещите ученици и родители да посетят гимназията.
 
Има ли по-добър начин да съберете впечатления и да направите правилния избор на училище? 
 


 
 
 
 


 
Стани стипендиант на ЧЕЗ
    Владислав Димчов Димитров и Владислав Иванов Колибарски - ученици от 12 клас, специалност: „Електрически инсталации" в ПТГ "Джон Атанасов"- Кюстендил, се класираха на 4-то място в националния кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ".
     
     
 
 


 
ТРЕТО  МЯСТО ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ "КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ"
 
КЛАСИРАНЕ ЗА
 РЕГИОНАЛЕН КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА
"МОГА И ЗНАЯ КАК"
гр.Пловдив-13.03.2015г.- Филиал на ТУ-София.
І възрастова група:
1 Мадан- ПГ „В.Димитров“
2 Банско- ПГЕЕ
3 Кюстендил- ПТГ „Джон Атанасов“
4 Панагюрище ПГИТМТ
5 Петрич ПГМЕТ "Юрий Гагарин"
6 Смолян ПГТТ "Христо Ботев"
 ІІ възрастова група:
1 Гоце Делчев НПГ "Димитър Талев"
2 Пловдив ПГЕЕ
3 Кюстендил- ПТГ „Джон Атанасов“
4 Смолян ПГТТ "Христо Ботев"
5 Пловдив- ПГМТ“Проф.Цв.Лазаров“
6 Панагюрище ПГИТМТ
 


"МОГА И ЗНАЯ КАК"
 
            На 26.02.2015 г. в ПТГ „Джон Атанасов” – гр. Кюстендил, се проведе за пети път училищния кръг на Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как” със съдействието на търговска верига „Елимекс”. На теоретичния тест се явиха 15 ученици в две възрастови групи /9-10 клас и 11-12 клас/ от специалност "Компютърна техника и технологии'.
Учители-ръководители на учениците в професионалната им подготовка са:
              - инж.Мариола Попова –главен учител;
             - инж. Румяна Анева- старши учител;
            - инж. Парашкева Ангелова- старши учител.
          На състезанието присъстваха:
           -  инж. Детелина Иванова – мениджър обучение и квалификация в ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИС ООД; 
           -   директора на ПТГ „Джон Атанасов – Николай Христов. 
         Първите 6 ученици от всяка възрастова група продължиха във втория етап на състезанието – практическата задача. 
         Класиране на участниците:
1-ва група – 9-10 клас:
         1-во място –Иво Валентинов Иванов -10а клас 
         2-ро място – Давид Веселинов Ветов-10а клас
         3-то място – Марио Василев Василев-10а клас
2-ра възрастова група – 11-12 клас:
         1-во място – Лъчезар Райчов Живков -11а клас
         2-ро място – Милан Слободанов Ангелов - 12а клас 
         3- то място – Кирил Валериев Василев-12а клас 
        Наградите и грамотите  за първите 6 ученика от 1-ва  и 2-ра възрастова група бяха  осигурени от спонсорите на състезанието  Национална компания „Пасат Електроникс” – ООД гр. Горна Оряховица /търговско лого „Елимекс”/.
 
 


 
 
 


 
1 ноември - Ден на народните будители
 
На 1 ноември честваме един от най-светлите български празници - Деня на народните будители.
 
 
                 Той е посветен на делото на книжовниците, просветителите, на борците ни за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности и самосъзнанието на нацията - Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Неофит Бозвели, Иван Рилски, братята Димитър и Константин Миладинови, Георги Стойков Раковски, Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен Каравелов, Добри Чинтулов и още стотици радетели на българския дух и общност.
                  По повод обявяване празника за общонационален министърът на Просвещението - Стоян Омарчевски, през 1922 година казва: „...първата наша грижа е да обърнем погледа на нашата младеж към всичко ценно и светло от нашето минало и да я приобщим към това минало, за да почерпи тя от него бодрост и упование, сила и импулс към дейност и творчество.
 
                 Нашата младеж трябва да знае, че животът само тогава е ценен, когато е вдъхновен от идейност, от стремеж; само тогава животът е съдържателен и смислен, когато е обзет от идеализъм, когато душите и сърцата трептят за хубавото, националното, идеалното, а това е вложено в образите и творенията на всички ония наши дейци, които будиха нашия народ в дните на неговото робство, които го водиха към просвета и национална свобода през епохата на възраждането и които му създадоха вечни културни ценности през неговия свободен живот… Министерството на народното просвещение определя деня 1 ноември, деня на св. Йоан Рилски за празник на българските будители, за празник, да го наречем, на големите българи, чрез който празник, уреден планомерно и системно, да се обединяват всички усилия в това направление, като тоя ден се превърне в култ на българския народен гений: отдавайки почит към паметта на народните будители, към ония, които като самоотвержени воини, водеха българския народ в миналото към просвета, към свобода, към култура, да вдъхновим младежта чрез техните светли образи към народни и културни идеали.“
               Днес повече от всякога имаме нужда да прочетем това послание, за да не забравяме същността си като нация. За бъдещето са нужни хора „събудени“ и помнещи миналото, хора вдъхновени, хора с отворени сетива за света, хора творци.


Връчени 26 сертификата за валидиране по-специалност „Електрически инсталации"
 
               26 сертификата за валидиране на професионална квалификация по професия „Електротехник"-специалност „Електрически инсталации" бяха връчени на бенефициенти участващи в проект „Нова възможност за моето бъдеще" от директора на Професионална техническа гимназия „Джон Атанасов", гр.Кюстендил Николай Христов. От придобилите сертификат лица 25 са работещи в ЧЕЗ „Разпределение" АД - Кюстендил и Дупница.
 
 
                    В регион Кюстендил са подготвени за връчване още 30 сертификата за признати компетентности по част от 7 професии в две професионални гимназии.
В ПГ по икономика и мениджмънт, гр.Кюстендил са издадени 19 сертификата за професиите „Икономист"/2/, „Офис-мениджър"/13/, „Икономист-информатик"/1/, „Оперативен счетоводител"/3/. От тях 17 лица са наети в административното обслужване на държавни и общински институции в бюджетната сфера, на банки, на предприятия и фирми с търговска и стопанска дейност на територията на Кюстендил и двама са безработни.
 
                   В ПГ по туризъм, гр.Кюстенидл са издадени 11 сертификата за професиите „Хлебар-сладкар"/1/, „Ресторантьор"/2/, „Готвач"/8/. От тях 9 лица са работещи в ресторантите „Рамира", „Роял", „Плажна фиеста", механа „Мераклии", Дом за възрастни „Ильо Войвода" в Кюстендил и двама са безработни.
В регион Кюстендил са издадени сертификати за придобиване на професионална квалификация по 11 професии на 60 лица, от които 85 % са наети. На работещите лица придобития сертификат ще им помогне да затвърдят позициите си на работното място или да потърсят нова реализация с по-добро заплащане. Безработните лица ще получат нов шанс за професионална реализация.
                  Работата по проекта продължава до 30 ноември 2014 г. Все още има възможност желаещите граждани да валидират овладените от тях знания, умения и компетентности и да получат документ. Информация и съдействие може да се получи в професионалните гимназии.

  

 

Честит първи учебен ден!


Успех през новата учебна година,


на всички учители и ученици! Откриване на новата учебна година - 15.09.2014 година
         
  Тържеството по случай откриването на учебната година ще започне в 9,00 часа в двора на училището.
За присъстващите е подготвена програма  с участието на ученици от ПТГ "Джон Атанасов" .
            Гости на тържеството са представители на Община Кюстендил, РИО на МОМН, представители на базови предприятия, бивши учители, родители и близки на учениците.