Kристиян Йорданов за трети  път е "Железното момче" на ПТГ
 На 22 април 2016г., в двора на ПТГ "Джон Атанасов" се проведе състезание "Железни момчета". Училището организира надпреварата за десета поредна година. Състезанието бе в пет изключително емоционални дисциплини - фермерска разходка, теглене на автомобил, клякане с щанга, повдигане от лег и премятане на гуми.  Железните момчетата трябваше да се справят с гуми тежащи от по 120 кг., както и куфарчета от дърва по 30 кг. всяко. Те дърпаха с въже лек автомобил, както и показаха уменията си с щангата тежаща 50кг..В надпреварата в някои от дисциплините учястваха и ученици от VII ОУ "Ильо Войвода". Приза "Желязно момче" за трети  път спечели Кристиян Йорданов. Втори се класира  Светослав, който бе "Желязно момче - 2015г.", а трети е Виктор и тримата от  ХII а клас.  
Всички участници получиха атрактивни награди.


Пето място на Регионален кръг на състезание по приложна електроника „Мога и зная как“
На Регионалното състезание „Мога и зная как“  проведено  на 25.03.2016г. гр.Пловдив  нашите момчета  Иво Валентинов Иванов и Лъчезар Райчов  Живков се класираха на престижното пето място /втора възрастова група  ХІ -ХІІ клас, специалност „Компютърна техника и технологии“/.
Всички класирани до 6-то място - втора възрастова група от училищния кръг, са със запазени места в приема за студенти в ТУ-Габрово.
         1-во място – Иво Валентинов Иванов -11а клас         
         2-ро място – Лъчезар Райчов Живков -12а клас      
         3-то място - Давид Веселинов Ветов - 11а клас
         4-то място - Александра Александрова Митова -12а клас
         5-то място - Десислава Валентинова Тодорова  -11а клас
         6-то място - Мартин Владиславов Стойнев -11а клас
Пожелаваме им успех!


Първо място за учениците от ПТГ"Джон Атанасов"  на национално състезание „Стани стипендиант на ЧЕЗ“
Евгени Миролюбов Кирилов и Емил Петров Петров – ученици от 12 клас, специалност „Електрически инсталации“, след убедителното първо място на втори кръг, отново блестящо се представиха и на финалното съревнование на националния кръг на състезанието по електроенергетика и икономика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“.
Под ръководството на инж. Теодора Никова и инж. Димитрина Атанасова - старши учители в ПТГ “Джон Атанасов“ - Емил Петров и Евгени Кирилов  демонстрираха отлични професионални знания и практически умения, с което завоюваха първо място сред останалите участници.
Финалният кръг на състезанието  се проведе на 25 март в гр.София, като на   официална церемония в централата на ЧЕЗ  бяха обявени и наградени победителите в конкурса по електроенергетика за 2016 г. 
Съгласно регламента на конкурса, за завоюваното първо място -  Емил Петров и Евгени Кирилов  получават стипендия / 70 лв. месечно/ за втория срок на учебната 2015/2016 година,  възможност от 01 юли 2016г.  да започнат работа в компаниите на ЧЕЗ в България, както и  правото да бъдат приети без приемен изпит в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.
  Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда под патронажа на г-н Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България и е включен в Националния календар на ученическите състезания на Министерството на образованието и науката.
Поздравления за Евгени и Емил за перфектното представяне!
 
 
  


II-ро място  за нашите тенисисти 
На провелия се на 12.02.2016г. турнир по тенис на маса, отборът на ПТГ „ Джон Атанасов” завоюва купата за второ място  в отборната надпревара. Оспорваният  финал  бе с отбора на ПГИМ ”Йордан Захариев”. 


 Мога и зная как
 
На 27.01.2016 г. в ПТГ „Джон Атанасов”, се проведе училищния кръг на Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”, на който се явиха 12 ученици oт специалност „Компютърна техника и технологии“.
Партньор в организацията и провеждането на състезанието е Национална компания „Пасат Електроникс” – ООД гр. Горна Оряховица /търговско
 лого „Елимекс”/, която осигури електронните платки и материали за провеждане на практическата част, наградите  (ваучери за пазаруване в магазин„Елимекс”  ) и грамотите  за участниците.
На състезанието  представители на фирма „Елимекс” бяха :
 -инж.Детелина Иванова-мениджър обучение и квалификация, инж.Кирил Славов Иванов, Иво Митев Иванов и  Камелия Николова – продавач-консултант в магазина на фирмата в град Кюстендил.
 
Класиране на участниците:
1-ва група – 9-10 клас:
         1-во място – Марио  Мирославов Басилев - 9а клас
         2-ро място – Мануел Мартинов Бозаджийски - 9а клас     
         3-то място – Алберто Йорданов Михов - 9а клас
2-ра възрастова група – 11-12 клас:
         1-во място – Иво Валентинов Иванов -11а клас         
         2-ро място – Лъчезар Райчов Живков -12а клас      
         3- то място - Давид Веселинов Ветов - 11а клас
Всички класирани до 6-то място от втора възрастова група са със запазени места в приема за студенти в ТУ-Габрово.
Пожелаваме им успех!
 
                                                                      Снимки


 
                          
„Стани стипендиант на ЧЕЗ“
На 11.12.2015 г. в ПТГ „Джон Атанасов” – гр. Кюстендил, се проведе училищния кръг на състезанието по електроенергетика и икономика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ в присъствието на  г-жа Галина Крумова  - представител на „ЧЕЗ България” ЕАД.
На online тест се явиха 7 ученици от ХІІ клас,  специалност „Електрически инсталации”. 
Конкурсната задача в училищния кръг беше решаване на online тест в уеб базирана система, на адрес, посочен от ЧЕЗ.
Очакваме обявяване на официалните резултати до 18.12.2015г.
 


Спортен празник 
         На 30.10.2015 се проведе спортен празник на  стадион Осогово. В мероприятието взеха  участие отбори по футбол и волейбол от ПТГ „Джон Атанасов”, ПГТ „Н.Вапцаров” и ПГЛП „Вл.Димитров - Майстора”. Състезанието се радваше на сериозен зрителски интерес от страна на учениците от изброените училища. Получиха се много оспорвани срещи. След края на състезанието имаше много награди. Учениците от ПГТ се бяха подготвили с атрактивни торти, които бяха изядени от участниците и зрителите на състезанието.
  
  


 


ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

УСПЕХ ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА, НА ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ 

 
Откриване на новата учебна година - 15.09.2015 година
 
              Тържеството по случай откриването на учебната година ще започне в 9,00 часа в двора на училището.
               За присъстващите е подготвена програма  с участието на ученици от ПТГ "Джон Атанасов".
  
          Гости на тържеството са представители на Община Кюстендил, РИО на МОН, представители на базови предприятия, бивши учители, родители и близки на учениците.